ANTALYA’DA GEZİLECEK YERLER


2020-09-24 04:39:18

O yüzden bir Nisan sabahı Antalya’ya ayak bastığımızda hayatımızın şokunu yaşadık. Şimdi okuyanlar “Abartmayalım canım” diyecekler ama bir Avrupa şehrine gelmiş gibi hissettik. İstanbul’daki baskı ortamının ve sıkışmışlıktan sonra hayat öyle özgür ve kaliteli göründü gözümüze.

Kaleiçi’ne vardığımızda, tarihi dokunun güzelliğine inanamadık (not etmek lazım ki daha sonra Aspendos’u gördüğümüzde gözlerimiz kanadı). Gece bara gittik ve kızlı erkekli gruplar rahat rahat eğleniyorlardı. Caddeler geniş, evler ferah.  Bisikletle her yere gidiliyor, sokaklarda egzoz yerine mis gibi bir portakal kokusu… Uzun lafın kısası bizi Türkiye’de yaşam kalitesinin en yüksek şehirlerinden olduğuna ikna etti.

Ha ama şöyle de bir gerçek var; yazın cehennem sıcağında Antalya ile ilgili hislerimiz bedenimizle beraber buharlaşabilir ya da ucuzcu turist izdihamının ayakları altında can verebilir, o ayrı konu. Yine de Antalya’nın kumaşı çok güzel ve doğru manevralarla yüksek sezonda bile keyif almak mümkün (bayramlar hariç). Ama siz gidipte kendini her şey dahilcilere pas pas etmiş yerlere takılırsanız bizim elimizden birşey gelmez.

Antalya çok büyük bir yer ve içinde bir sürü tatil beldesi var. Kaş, Kalkan, Belek, Kemer, Olimpos & Çıralı, Alanya, hepsi tek başına birer tatil yeri. Hepsinin karakteri ve vaadi çok farklı. Genelde kafalar tüm Antalya’yı gezmek değil, bir belde seçip orayı gezmek yönünde. Aşağıda hem neresi nasıldır, size uygunu hangisidiri bulmanıza yardım edeceğiz, hem de Antalya’nın turistik yer ve aktivitelerini anlatacağız. 4 günüm var, nereye gideyim derseniz, bizim favorimiz kaş

(bizevdeyokuz)

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!!
E Bültene Abone Olun!
Facebook
Twitter
Instagram